Image result for george clooney

Kak Ziana paham sangat, zaman sekarang ni ramai anak-anak muda lebih sibuk untuk bekerja keras untuk mencari sesuap nasi untuk diri sendiri dan keluarga. Kekangan masa menjadikan ramai antara kita ni susah nak spend sikit masa untuk bersenam, melakukan aktiviti yang sihat dan menjaga kesihatan.

Tapi anda semua kena ingat, waktu muda ni lah kita disarankan untuk mejaga kesihatan, sebab kesannya akan kita lihat bila kita dah tua nanti. Banyak dah kes di mana baru berumur 50 tahun, dah bermacam penyakit yang dihidapi.

Cuba contohi 5 SELEBRITI TUA yang awesome ni, even dah tua bangka pon still berupaya menjaga fitness dan kesihatan badan diorang tau. Kita yang muda-muda ni tak jeles ke?

 

 

1.Michael Sylvester Gardenzio Stallone

Image may contain: 1 person, standing

Dilahirkan pada 06 Julai 1946 adalah seorang pelakon, pembuat filem, dan penulis skrip Amerika. Dia terkenal dengan peranan aksi Hollywoodnya, termasuk petinju Rocky Balboa, watak dalam tujuh filem siri Rocky dari tahun 1976 hingga 2015; askar John Rambo dari empat filem Rambo, yang dikeluarkan antara 1982 dan 2008; dan Barney Ross dalam tiga filem Expendables dari tahun 2010 hingga 2014.

Dia menulis atau menulis kebanyakan 14 filem dalam ketiga-tiga francais, dan mengarahkan banyak filem. Dan pada umur 71 tahun, tidak kelihatan yang beliau akan bersara dalam masa terdekat ini.

 

2.Jason Statham

Image may contain: 1 person, standing

Dilahirkan pada 26 Julai 1967 adalah seorang pelakon Inggeris dan bekas model.

Statham dikenali kerana peranannya dalam filem jenayah Guy Ritchie Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998), Snatch (2000), dan Revolver (2005). Beliau juga pernah muncul dalam filem-filem seperti thriller trilogi Transporter (2002-2008), filem heist The Italian Job (2003), filem komedi hitam-tindakanCrank (2006), filem tindakan War (2007), Aksi fiksyen sains thriller Death Race (2008), filem jenayah Bank Job (2008), dan siri tindakan The Expendables (2010-14). Statham telah menyertai francais The Fast and the Furious, yang mempunyai penampilan cameo dalam Fast & Furious 6 dan membintangi Furious 7 dan The Fate of the Furious.

Dia biasanya melakukan pertarungan dan aksi panggung sendiri dan dikenali sebagai pelakon antihero.

Pada umur 50 tahun, Jason masih merupakan seorang penyelam yang kompetetif dan masih bersaing dengan orang yang lebih muda.

 

3.Terry Alan Crews

Image may contain: 1 person, standing

Dilahirkan pada 30 Julai 1968 adalah pelakon, artis, dan bekas pemain bola sepak Amerika.

Krew bermain Julius Rock di sitkom UPN / CW Semua orang membenci Chris dan Nick Kingston-Persons dalam sitkom TBS Adakah Kita Ada Lagi ?. Dia juga menjadi tuan rumah pertunjukan permainan Who Wants To Be a Millionaire dan membintangi siri realiti BET The Family Crews. Dia telah muncul dalam filem-filem seperti White Chicks dan siri Expendables, dan kini memainkan Sergeant NYPD Terry Jeffords dalam sitkom Fox Brooklyn Nine-Nine.

Dalam bola sepak, Crews bermain sebagai pertahanan dan pelapis dalam Liga Bola Sepak Kebangsaan (NFL) untuk Los Angeles Rams, San Diego Chargers dan Washington Redskins, serta dalam Liga Dunia Bola Sepak Amerika dengan Rhein Fire.

Jadi tak hairanlah beliau masih dalam bentuk fizikal yang terbaik bagi seorang yang berumur 49 tahun

4.Arnold Alois Schwarzenegger

Image may contain: 2 people, people smiling, text

Dilahirkan pada 30 Julai 1947 adalah pelakon, pengeluar, ahli perniagaan, pelabur, pengarang, dermawan, aktivis, ahli politik, dan bekas pembina badan profesional Austria yang memegang kewarganegaraan Austria dan Amerika.

Beliau berkhidmat dua terma sebagai Gabenor ke-38 dari tahun 2003 hingga 2011.

Schwarzenegger memulakan latihan berat pada usia 15 tahun. Dia memenangi gelaran Mr Universe pada usia 20 dan seterusnya memenangi pertandingan Encik Olympia tujuh kali, mengekalkan kehadiran yang menonjol dalam bina badan dan menulis banyak buku dan artikel mengenai sukan itu. Beliau secara meluas dianggap sebagai antara pembina badan terbesar sepanjang masa dan juga ikon terbesar bina badan.Schwarzenegger mendapat publisiti di seluruh dunia sebagai ikon filem aksi Hollywood

Pada umur 70 tahun (Lagi tua dari ayah Kak Ziana ;P), Arnold kini masih aktif dalam bidang lakonan.

5.Hans “Dolph” Lundgren

Image may contain: 1 person

Dilahirkan pada 3 November 1957 adalah seorang pelukis, pengarah penulis skrip, pengeluar, dan artis bela diri Sweden.

Lundgren menerima ijazah dalam kejuruteraan kimia dari Royal Institute of Technology pada awal 1980-an dan ijazah sarjana dalam kejuruteraan kimia dari University of Sydney pada tahun 1982.

Beliau juga memegang pangkat 3 dan tali pinggang hitam dalam Kyokushin karate dan juara Eropah pada 1980-81.

Bagi seorang yang berumur 59 tahun, mempunyai kelayakan sebagai Jurutera Kimia dan ada tali pinggang hitam karate, Dolph memang seorang individu yang sangat berjaya.