Saya nak kongsi resepi Rendang Tok, rendang warisan negeri Perak, dan mak mentua saya sangatlah pakar buat Rendang Tok ni. Actually semua jenis rendang yang mak mentua buat sedap. Pernah sekali saya google resepi rendang tok ni di internet, saya tengok kaedah penyediaan dia macam rendang biasa je. Dan dari segi rupa nampak macam rendang biasa cuma sedikit gelap. Tetapi Rendang Tok mak mentua saya buat memang sangat lain dan saya rasa memang original lah. Cara pembuatannya juga lain dari yang lain dari kebiasaan kita buat rendang biasa.

Ok just nak share cara masak rendang ni step by step. Maaf saya tak dapat nak beri kuantiti bahan-bahan yang digunakan sebab Mak Mentua masak agak-agak je. Biasalah bila kita dah pakar memasak sesuatu masakan, semuanya dah simpan dalam kepala, dan orang  kata masak tu pakai common sense sajalah

Jangan Lupa FOLLOW , LIKE & SHARE!!!!
http://www.ezdiet.com.my/blog/
https://www.instagram.com/ezdiet
www.ezdiet.com.my
www.eznutritions.com
credit : icookAsia