Nov
24

7 Bahan Ajaib Dalam Kolagen Untuk Kecantikan Semualjadi Kulit Anda

Pengambilan kolagen untuk kita yang semakin meningkat usia ni memang penting. Penghasilan kolagen dalam badan akan semakin berkurang di kala usia kita makin bertambah. Itu sebab, kulit kita makin lama akan kelihatan makin berusia dan makin tidak berseri. Tapi anda tahu ke apa…

Nov
24

Apa Kebaikan Air Detox Ni Sampai Kita Boleh Kurus?

  Sekarang ni memang trending kalau nak kurus dengan cepat, minum je air detox. Yup memang betul, air detox ni memang banyak membantu dalam menyingkirkan banyak benda tak elok dalam badan kita. Plus dengan pelbagai jeins air detox yang sedap-sedap yang anda boleh…

Nov
16

5 Masker Wajah Semulajadi Yang Boleh Dibuat Dengan Mudah.

Kecantikan kulit muka memang penting bagi semua orang. Yela, siape nak muka berminyak, muka berbintik-bintik ni lagi-lagi bila berjumpa dengan orang. Tu sebab ramai pilih untuk pakai topeng masker kulit pada waktu malam so bila bangun pagi, muka pun dah bersih dan segar.…

Nov
16

Teknik Kembangkan Bicep Dengan Berkesan

Otot lengan memang antara otot yang paling kerap kawan-kawan Kak Ziana buat. Yela bila dah pegi gym, mesti nak muscle lengan macam Popeye kann. So kali ni akak nak tunjuk rutin senaman for Bicep pula. Moga bermanfaat.     1.Straight Bar Curl: 20…

Nov
15

Jenis Makanan Tinggi Kandungan Gula Tanpa Kita Sedari

Jangan ingat apabila makanan tu ada tulis “sugar free” bermaksud ia bebas dari gula sepenuhnya. Actually, makanan tu sendiri dah ada gula dalamnya. Tu yang ada makanan kita kena jaga jumlah pengambilannya. So ni Kak Ziana nak citer kat anda, 5 MAKANAN YANG…

Nov
15

Petua Mudah Hilangkan Rasa Gatal Kulit Kepala Anda

Mempunyai kulit kepala yang sihat memang penting bagi wanita, mahupun lelaki. Cuba anda bayangkan kalau rambut tu dah flawless, panjang ikal mayang tapi jumpa orang tu, tak henti-henti kita garu kepala yang gatal tu. Nanti tak pasal-pasal ade ‘bald spot’ kat kepala anda…

Nov
15

5 Rutin Latihan Untuk Kuatkan Otot Kaki Yuolls

Pernah tengok betis dan peha Roberto Carlos? Kalau tak pernah, sila google. Pernah tengok free kick Roberto Carlos lawan Perancis tahun 1997? Kalau tak pernah, sila youtube. Teknik dan gol tu takkan dapat dia buat kalau dia takde otot kaki yang kuat. So…

Nov
15

5 Fakta Beras Perang Adalah Makanan Terbaik Untuk Yang Sedang Berdiet.

Kita sebagai orang Malaysia, nasi ni dah jadi makanan ruji yang wajib kita makan lah tak kira bangsa, warna dan bahasa pertuturan. Tipu la kalau ade orang Malaysia yang cakap tak suka nasi. Sekali Kak Ziana tengok beratur kat kedai mamak, orang kita…

Nov
6

Punca Gigi Anda Menjadi Kuning

Oral Health ataupun kesihatan mulut sering dikaitkan dengan gigi. Ya betul sebab apabila seseorang itu senyum atau bercakap, gigi merupakan anggota pertama yang orang akan nampak. Bagaimana rupa pun seseorang tu, beliau akan nampak cantik / comel / cute apabila gigi dia tu…

Nov
6

Senaman Membuatkan Perut Anda Terbakar Lalu Melahirkan 6 Pack

Semua orang tahu yang lelaki memang mengimpikan abdomen yang ada berketul-ketul. Orang panggil 6 pack la senang. Tapi tak ramai yang akan mengaku sebab tak ramai yang sanggup nak buat latihan or senaman untuk bakar lemak perut tu sampai lahirnya 6 PACK IMPIAN…

Ebook Percuma

diet made easy