Image result for beautiful girl long hair

Rambut panjang ni selain kelihatan cantik, banyak kelebihan yang lain juga. Yela sebagai wanita, siapa taknak rambut panjang dan sihat kan? Bukan saja-saja nak rambut cantik ni.

Kak Ziana nak citer sikit kelebihan bagi memiliki rambut panjang dan lebat. Bagi yang bertudung pun apa salahnya ade rambut panjang. Kat rumah tayang kat hubby, mesti dia senyum meleret jeĀ 

 

 

1.Mengelakkan Kesejukan

Image may contain: 1 person, hat, text and outdoor

Sebabnya mungkin bunyi lucu atau remeh, tetapi sangat benar. Rambut panjang itu boleh membantu memanaskan semua bahagian kulit kepala, walaupun badan anda terutama pada waktu malam dan pagi.

 

2.Lebih Feminine

Image may contain: 1 person, outdoor

Menurut beberapa tinjauan atau penyelidikan, lelaki lebih suka dengan gadis yang mempunyai rambut panjang.

Ramai yang berpendapat bahawa wanita dengan rambut panjang kelihatan lebih feminin, anggun, manis, cantik, dan sensual. Penampilan disokong oleh rambut panjang yang indah.

 

3.Pelbagai Style Rambut

Image may contain: 1 person, text and closeup

Mempunyai rambut panjang memberi anda kesempatan untuk membuat persediaan dengan gaya rambut. Oleh itu, anda boleh melihat berbeza setiap hari. Seronok bukan?

 

4.Sesuai Untuk Semua Bentuk Wajah

Image may contain: 1 person, text

Rambut panjang sesuai dengan semua bentuk muka, tidak seperti rambut pendek. Dengan rambut pendek, anda akan selalu memerlukan inspirasi atau idea untuk memilih gaya rambut yang sesuai dengan bentuk wajah anda.

Tetapi ini lebih senang pada rambut panjang, kerana rambut panjang lebih mampu menyesuaikan diri dengan bentuk muka

 

5.Tampak Lebih Anggun

Image may contain: 1 person, smiling, closeup

Rambut panjang kelihatan mewah. Apabila anda mempunyai rambut panjang yang kelihatan sihat dan berkilat, maka anda akan mendapat lebih banyak nilai dalam setiap persembahan anda.

Salah satu daripada nilai-nilai yang lebih mewah adalah mewah, ia akan memancarkan sendiri tanpa anda menggunakan barangan mewah atau barang kemas.