Category Archives

Archive of posts published in the category: Workout
Oct
17

Dah Penat Workout Dekat Gym? Kepentingan Rehat Selepas Penat Membentuk Otot di Gym.

Nak kurus cepat, mesti kita fikir pasal senaman. Senaman pulak kenalah buat bersungguh-sungguh dan konsisten. Tapi perkara yang kita selalu terlepas pandang ialah kepentingan rehat lepas dah penat bersenam tu. Biasanya ramai orang yang sering melakukan workout di gym, selalu mengabaikan isu rehat…

Oct
10

5 Tips Mudah Untuk Kita Mula Berlari

Jogging atau berlari ni merupakan senaman yang paling mudah, cepat, pantas, senang, mudah dan yang paling penting sekali MURAH kalau yuolls baru nak start nak kurangkan berat badan. Jogging ni hanya perlu masa dan disiplin yang tinggi je dari yuolls. Tak tahu nak…

Oct
4

Alasan Tak Sempat Nak Bersenam Sebab Busy Tak Boleh Pakai Dah!! 5 Senaman Untuk Yuolls Yang Busy Memanjang.

Sibuk sangat? Tak ada masa nak workout? Cubalah ringankan punggung tu buat senaman ringkas ini. Busy di tempat kerja sebabkan ramai yang tak mempunyai waktu untuk bersenam. Kesibukan juga turut menjadi alasan mengapa ramai orang tak peduli pasal┬ákepentingan bersenam, walaupun ada aje senaman…

Sep
28

Kesan Sampingan Memakai Pemberat Buku Lali (Ankle Weights)

Dengan berat dari 3 hingga 20 paun, memakai ‘Ankle Weights’ di pergelangan kaki menyebabkan lebih banyak rintangan untuk otot badan kita untuk bekerja. Walaupun ada kesan sampingan positifnya terhadap kekuatan otot, berat tambahan juga dikaitkan dengan kecederaan fizikal. Sebelum yuolls beli dan melabur…

Sep
21

5 Kaedah Menghalang Peha Selalu Bergesel

Masalah am bagi wanita di Malaysia ni adalah saiz peha yang semakin mengembang walaupun dah di suruh berhenti mengembang. banyak faktor yang menyumbang kepada pembesaran bahagian peha yuolls ni, antaranya seperti pemakanan, genetik ataupun gaya hidup yuolls. Tapi kak Ziana percaya, ramai antara…

Sep
18

5 Dosa Besar Yang Mungkin Anda Lakukan Ketika Berlari / Jogging

Lari adalah sukan yang paling popular dipilih orang ramai. Selain berkesan, kosnya juga adalah yang paling minimum. Hanya perlu bermodalkan kasut training yang sesuai. yuolls dah boleh mula untuk berlari. Sayangnya, ada beberapa kesalahan yang sering dilakukan tanpa kita sedar ketika berlari. So…

Sep
8

Senaman Mudah untuk Individu yang Obese

Obesiti akan meningkatkan risiko masalah kesihatan, termasuk penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Dengan senaman yang teratur, anda boleh meningkatkan jumlah kalori yang dibakar dan menyumbang kepada usaha kehilangan lemak anda. Walau bagaimanapun, mereka yang membawa berat badan berlebihan dan mula menggabungkan latihan…

Aug
28

7 Alatan Senaman Yang Bebaloi Untuk Dimiliki Di Rumah Anda

Kita mestilah mahu kelihatan cantik dan segak kalau kita ambil gambar kenangan yang untuk dikongsikan bersama kawan-kawan di Instagram dan Facebook. Sebab nak nampak cantik punya pasal, kita dinasihatkan untuk melakukan senaman bagi menghilangkan segala lemak-lemak yang tak diperlukan tu. Tapi mesti kita…

Aug
22

Eh Jom Hiking? Bakar Sikit Lemak Degil Tu. 7 Tempat Hiking Popular Sekitar Lembah Klang

Yuolls dah rasa fit tapi tak tahu nak buat apa dengan badan yuolls yang dah awesome tu? Kak Ziana suggest U guys to try on hiking. Biasanya bila kita di hari minggu, kekangan masa membuatkan kita lebih banyak mengahbiskan masa workout di gym…

Aug
21

Eh Baru Seminggu Workout Dah Slim? 5 Tips Untuk Wanita Yang Ingin Melenyapkan Lemak Dengan Efektif

Hi Yuolls, Harini ini akak nak share sikit tip untuk mencepatkan lagi pembakaran lemak-lemak yang jahat tu yang ada kat badan korang. Rahsianya is LATIHAN.!!. Atau yang lagi tepat ialah LATIHAN BEBANAN Bila yuolls semua try latihan bebanan ni, ia akan membuatkan otot…

Ebook Percuma

diet made easy