Category Archives

Archive of posts published in the category: Workout
Jan
17

Senaman Mudah Menggunakan Dumbell

Dumbell ni anda semua boleh dapat dekat gym. Dekat pasaraya besar pon biasanya jual. Sebab ia merupakan alatan senaman yang sangat basic, ianya memang mudah didapati. Tapi bukan semua orang tahu cara nak pakai dumbell secara efektif. So kali ni kami nak ajar…

Jan
5

Workout Otot Yang Awesome Untuk Kaum Wanita

Jom kita ajar sikit laki-laki yang tak reti nak respect kita as perempuan. Diorang ingat wanita ni lemah gemalai longlai aje ke. So ni Kak Ziana nak ajar sikit 5 senaman awesome untuk KUATKAN OTOT BAHU kita ye geng. Jom buat!    …

Dec
18

5 Regangan Ringkas Ini Boleh Membuatkan Badan Anda Kembali Segar.

Kalau dah seharian bekerja, duduk aje kat opis tu, secara tak langsung badan kita akan terasa penat dan lesu. Ni disebabkan postur badan kita yang tidak natural. Tapi dah dekat opis, takkan kita nak baring pulak kan? Haha. So bila anda semua dah…

Dec
18

Minuman Sihat Untuk Kekal Segar Selepas Bersenam.

Bersenam dan bersukan akan menyebabkan badan kita berpeluh dan kehilangan banyak cecair. Apabila badan kita tak cukup air, benda pertama ayng akan kita rasa mestilah dahaga. Tetapi anda mesti risau takut terminum air berkalori tinggi kan? Yela dah workout penat-penat, takkan nak ganti…

Nov
24

Kelebihan Bersenam Yang Sering Kita Lupa

Semua orang tahu kalau nak menjalani gaya hidup yang sihat, bersenam mesti ada dalam rutin harian. Namun bukan semua orang rajin nak pergi bersenam. Orang yang malas bersenam ni macam-macam alasan dia. Yang paling popular alasannya isalah TIADA MASA dan PENAT. Buat pengetahu…

Nov
16

Teknik Kembangkan Bicep Dengan Berkesan

Otot lengan memang antara otot yang paling kerap kawan-kawan Kak Ziana buat. Yela bila dah pegi gym, mesti nak muscle lengan macam Popeye kann. So kali ni akak nak tunjuk rutin senaman for Bicep pula. Moga bermanfaat.     1.Straight Bar Curl: 20…

Nov
15

5 Rutin Latihan Untuk Kuatkan Otot Kaki Yuolls

Pernah tengok betis dan peha Roberto Carlos? Kalau tak pernah, sila google. Pernah tengok free kick Roberto Carlos lawan Perancis tahun 1997? Kalau tak pernah, sila youtube. Teknik dan gol tu takkan dapat dia buat kalau dia takde otot kaki yang kuat. So…

Nov
6

Senaman Membuatkan Perut Anda Terbakar Lalu Melahirkan 6 Pack

Semua orang tahu yang lelaki memang mengimpikan abdomen yang ada berketul-ketul. Orang panggil 6 pack la senang. Tapi tak ramai yang akan mengaku sebab tak ramai yang sanggup nak buat latihan or senaman untuk bakar lemak perut tu sampai lahirnya 6 PACK IMPIAN…

Oct
31

Selebriti Yang Membuktikan Yang Umur Adalah Sekadar Nombor

Kak Ziana paham sangat, zaman sekarang ni ramai anak-anak muda lebih sibuk untuk bekerja keras untuk mencari sesuap nasi untuk diri sendiri dan keluarga. Kekangan masa menjadikan ramai antara kita ni susah nak spend sikit masa untuk bersenam, melakukan aktiviti yang sihat dan…

Oct
25

KEBAIKAN BERSENAM DI AWAL PAGI

Lepas bangun pagi subuh tu, ringankanlah punggung anda untuk pergi bersenam. Janganlah sambung tidur balik. Kalau kita sambung tidur sahaja, banyak mudaratnya. Yang paling selalu orang kena ialah “nak tidur 5 minit, tapi bila bangun, dah terlajak tidur sampai 50 minit pula”. Terus…

Ebook Percuma

You Tube

diet made easy

A healthy lifestyle starts from the kitchen. With ez diet, we allow you the opportunity to experience the fusion of taste and nutrition from our kitchen, delivered to your home! Our meals are designed by our nutritionists, prepared and cooked by professional ez chefs to suit your weight loss diet program. Lose weight with The Special Weight Loss Program, designed and calculated for quick noticable changes or The Executive Meal Plan, By professionals, for professionals designed for healthy eating in the office. We also have the Daily Plan to cater for your daily dieting needs! Lose weight the fun and easy way! Diet made easy with ez Diet.