Category Archives

Archive of posts published in the category: Weight Loss
Nov
15

Jenis Makanan Tinggi Kandungan Gula Tanpa Kita Sedari

Jangan ingat apabila makanan tu ada tulis “sugar free” bermaksud ia bebas dari gula sepenuhnya. Actually, makanan tu sendiri dah ada gula dalamnya. Tu yang ada makanan kita kena jaga jumlah pengambilannya. So ni Kak Ziana nak citer kat anda, 5 MAKANAN YANG…

Nov
15

5 Rutin Latihan Untuk Kuatkan Otot Kaki Yuolls

Pernah tengok betis dan peha Roberto Carlos? Kalau tak pernah, sila google. Pernah tengok free kick Roberto Carlos lawan Perancis tahun 1997? Kalau tak pernah, sila youtube. Teknik dan gol tu takkan dapat dia buat kalau dia takde otot kaki yang kuat. So…

Nov
6

Senaman Membuatkan Perut Anda Terbakar Lalu Melahirkan 6 Pack

Semua orang tahu yang lelaki memang mengimpikan abdomen yang ada berketul-ketul. Orang panggil 6 pack la senang. Tapi tak ramai yang akan mengaku sebab tak ramai yang sanggup nak buat latihan or senaman untuk bakar lemak perut tu sampai lahirnya 6 PACK IMPIAN…

Nov
6

Kebaikan Air Detox Untuk Tubuh Anda.

Sekarang ni memang trending kalau nak kurus dengan cepat, minum je air detox. Yup memang betul, air detox ni memang banyak membantu dalam menyingkirkan banyak benda tak elok dalam badan kita. Plus dengan pelbagai jenis air detox yang sedap-sedap yang anda boleh buat…

Oct
25

JOM BELAJAR CARA KITA KAWAL NAFSU MAKAN KETIKA BERDIET.

Macam selalu Kak Ziana pesan, kalau anda nak kurus, 70% effort mestilah datang daripada DIET . Kalau anda workout bagai nak masuk MMA pon, tapi lepastu anda pergi singgah mamak pastu makan nasi briyani kambing 3 pinggan, tak guna juga. Kak Ziana kenal…

Oct
25

KEBAIKAN BERSENAM DI AWAL PAGI

Lepas bangun pagi subuh tu, ringankanlah punggung anda untuk pergi bersenam. Janganlah sambung tidur balik. Kalau kita sambung tidur sahaja, banyak mudaratnya. Yang paling selalu orang kena ialah “nak tidur 5 minit, tapi bila bangun, dah terlajak tidur sampai 50 minit pula”. Terus…

Oct
20

5 Jenis Makanan Untuk Meningkatkan Kadar Metabolisme Dalam Badan

Salah satu sebab badan kita makin lama makin bulat ni adalah tahap metabolisme badan yang makin lemah. Benda ni boleh dikaitkan dengan faktor umur yang makin bertambah. Tu sebab bila umur dah meningkat naik ni, orang ramai pesan suruh kita jaga makan. tapi…

Oct
17

Dah Penat Workout Dekat Gym? Kepentingan Rehat Selepas Penat Membentuk Otot di Gym.

Nak kurus cepat, mesti kita fikir pasal senaman. Senaman pulak kenalah buat bersungguh-sungguh dan konsisten. Tapi perkara yang kita selalu terlepas pandang ialah kepentingan rehat lepas dah penat bersenam tu. Biasanya ramai orang yang sering melakukan workout di gym, selalu mengabaikan isu rehat…

Oct
10

5 Tips Mudah Untuk Kita Mula Berlari

Jogging atau berlari ni merupakan senaman yang paling mudah, cepat, pantas, senang, mudah dan yang paling penting sekali MURAH kalau yuolls baru nak start nak kurangkan berat badan. Jogging ni hanya perlu masa dan disiplin yang tinggi je dari yuolls. Tak tahu nak…

Oct
4

Alasan Tak Sempat Nak Bersenam Sebab Busy Tak Boleh Pakai Dah!! 5 Senaman Untuk Yuolls Yang Busy Memanjang.

Sibuk sangat? Tak ada masa nak workout? Cubalah ringankan punggung tu buat senaman ringkas ini. Busy di tempat kerja sebabkan ramai yang tak mempunyai waktu untuk bersenam. Kesibukan juga turut menjadi alasan mengapa ramai orang tak peduli pasal┬ákepentingan bersenam, walaupun ada aje senaman…

Ebook Percuma

diet made easy