Category Archives

Archive of posts published in the category: Weight Loss
Jan
17

Senaman Mudah Menggunakan Dumbell

Dumbell ni anda semua boleh dapat dekat gym. Dekat pasaraya besar pon biasanya jual. Sebab ia merupakan alatan senaman yang sangat basic, ianya memang mudah didapati. Tapi bukan semua orang tahu cara nak pakai dumbell secara efektif. So kali ni kami nak ajar…

Jan
5

Workout Otot Yang Awesome Untuk Kaum Wanita

Jom kita ajar sikit laki-laki yang tak reti nak respect kita as perempuan. Diorang ingat wanita ni lemah gemalai longlai aje ke. So ni Kak Ziana nak ajar sikit 5 senaman awesome untuk KUATKAN OTOT BAHU kita ye geng. Jom buat!    …

Jan
5

5 Petua Terbaik Untuk Anda Memilih Roti Semasa Diet

Dalamk entri kali ini, kami mahu mengajar anda tentang apa yang patut anda semua perlu ambil tahu ketika memilih roti sewaktu anda semua dalam program diet. Anda nak diet, kenalah ade ilmu ye rakan-rakan.     1.Tinggi serat Pertama, serat. Roti gandum penuh…

Dec
28

Kebaikan Fat Burner Yang Anda Semua Kena Tahu

Fat burner ni actually makanan tambahan atau supplement untuk orang yang mengalami masalah berat badan. Akak dan kawan akak ambil fat burner ni untuk tolong badan kitorang membakar lemak dengan lebih cepat dan efisien. Semua benda jika di ambil dengan kuantiti yang banyak,…

Dec
28

Antara Sebab Anda Waktu Muda-Muda Lagi Dah Boroi

Obesiti ataupun berat berlebihan yang melampau, memang macam benda yang biasa dekat Malaysia ni. Orang kata, biasa dah lepas kawin baru lah badan-badan sekalian ni akan naik. Masalahnya, sekarang ni orang tak kawin lagi pun dah overweight. Patutnya time muda-mudi ni lah nak…

Dec
18

Minuman Sihat Untuk Kekal Segar Selepas Bersenam.

Bersenam dan bersukan akan menyebabkan badan kita berpeluh dan kehilangan banyak cecair. Apabila badan kita tak cukup air, benda pertama ayng akan kita rasa mestilah dahaga. Tetapi anda mesti risau takut terminum air berkalori tinggi kan? Yela dah workout penat-penat, takkan nak ganti…

Nov
27

Dosa Dalam Senaman Yang Mengakibatkan Berat Badan Tak Turun-Turun.

Kaka Ziana tahu ramai yang kawan-kawan kat luar sana kalau disuruh untuk kuruskan badan, benda pertama yang akan terlintas dekat fikiran mereka mesti BERSENAM. Yes memang betul, bersenam memang merupakan salah satu langakah yang penting untuk kita mendapatkan bentuk dan berat badan yang…

Nov
27

Kebaikan Kurma Yang Ramai Masih Tak Tahu.

Buah kurma merupakan buah yang banyak terdapat di negara Timur Tengah. Keadaan iklim di sana yang kering, membolehkan pokok kurma membesar dan berbuah dengan suburnya. Kita kat sini memang disarankan untuk mengambil kurma dalam diet kita sebab khasiatnya yang pelbagai. Tapi, anda tahu…

Nov
24

Apa Kebaikan Air Detox Ni Sampai Kita Boleh Kurus?

  Sekarang ni memang trending kalau nak kurus dengan cepat, minum je air detox. Yup memang betul, air detox ni memang banyak membantu dalam menyingkirkan banyak benda tak elok dalam badan kita. Plus dengan pelbagai jeins air detox yang sedap-sedap yang anda boleh…

Nov
16

Teknik Kembangkan Bicep Dengan Berkesan

Otot lengan memang antara otot yang paling kerap kawan-kawan Kak Ziana buat. Yela bila dah pegi gym, mesti nak muscle lengan macam Popeye kann. So kali ni akak nak tunjuk rutin senaman for Bicep pula. Moga bermanfaat.     1.Straight Bar Curl: 20…

Ebook Percuma

You Tube

diet made easy

A healthy lifestyle starts from the kitchen. With ez diet, we allow you the opportunity to experience the fusion of taste and nutrition from our kitchen, delivered to your home! Our meals are designed by our nutritionists, prepared and cooked by professional ez chefs to suit your weight loss diet program. Lose weight with The Special Weight Loss Program, designed and calculated for quick noticable changes or The Executive Meal Plan, By professionals, for professionals designed for healthy eating in the office. We also have the Daily Plan to cater for your daily dieting needs! Lose weight the fun and easy way! Diet made easy with ez Diet.