Category Archives

Archive of posts published in the category: video
Jun
9

Savory Beef & Rice Skillet

Jangan Lupa FOLLOW , LIKE & SHARE!!!! http://www.ezdiet.com.my/blog/ https://www.instagram.com/ezdiet www.ezdiet.com.my www.eznutritions.com credit : tastefully simple  edit

Jun
7

Ikan Pari Bakar Meleleh Air liuq Ampa Semua

Cara-cara Menyediakan 1.Panaskan minyak, tumis bahan kisar hingga naik minyak. 2.Gaul rata jgn sampai hangus. masukkan garam & perasa. 3.Bila dah garing , angkat & ketepikan. 4.Alas daun pisang diatas dulang pembakar . letak sedikit sambal kemudian letak ikan, letakkan sambal ke atas…

Jun
6

Cara Memasak Salad Udang Yang Simple

Kandungan Nutrisi Udang Nilai proteinnya dikategorikan ‘complete protein’ karena kadar asam amino yang tinggi, berprofil lengkap dan sekitar 85-95 % mudah dicerna oleh tubuh. 100 gram udang mentah mengandung 20,3 gram protein atau cukup untuk memenuhi keperluan protein harian sebanyak 41 %. Profil…

Jun
5

Dry Aged Steak with Homemade Chips

Jangan Lupa FOLLOW , LIKE & SHARE!!!! http://www.ezdiet.com.my/blog/ https://www.instagram.com/ezdiet www.ezdiet.com.my www.eznutritions.com credit : asianfoodchannel  edit

Jun
1

What happens to your body when fasting.

However, not every person follows the same rules or fast for the same reasons. A part of a complete fasting, which consists of no food or liquids, there are different kinds of partial fasting: the fast that limits only meat, the fast that…

Jun
1

RAMADHAN Al-MUBARAK

Takrif puasa dari segi istilah bermaksud menahan diri daripada makan dan minum dan perkara-perkara yang boleh membatalkan puasa mulai terbit fajar hingga terbenam matahari beserta niat. Dalil Wajib puasa Umat Islam yang mempunyai cukup syarat diwajibkan berpuasa di bulan Ramadhan bersandarkan dalil seperti…

Jun
1

JANGAN LUPA BANGUN SAHUR

Rata-rata ramai dari kita tidak melepaskan peluang untuk bersahur di bulan mulia iaitu bulan ramadhan . Antara kenangan indah ketika bersahur adalah, bangun pagi-pagi tetapi tidur dekat meja makan. hehe itulah part paling rindu dalam suasana ramadhan.  edit

May
22

Spinach Salad with Roasted Sweet Potatoes

Kepada yang suka makan vegetarian bolehla cuba menu yang sihat ini kerana sangat senang untuk dibuat tak la mengambil masa yang lama kan. Kak Ziana pilih resipi ini kerana ubi keledek mengandungi pelbagai kebaikkan antaranya  Ubi Keledek mengandungi vitamin B6 yang tinggi. Vitamin…

May
22

Hobo Fajitas (Baked your chicken and veggies in foil)

Resipi  berkhasiat kali ini yang Kak Ziana nak kongsikan kepada semua merupakan makanan yang sihat dan kenyang walaupun simple jer cara memasak nya. Campuran rempah ratus menambahkan lagi selera untuk sesiapa yang mencuba nya.. Jgn lupa LIKE & SHARE!!! http://www.ezdiet.com.my credit: #Cooking Panda  edit

May
22

Menu Sedap Hingga Menjilat Jari

Buffalo Chicken Bites Menu yang begitu senang dan cepat untuk dimasak oleh para suri rumah. Kak Ziana pernah buat juga menu nie sebab senang dan mudah kan So apa lagi selamat mencuba… Jgn lupa LIKE & SHARE!!! http://www.ezdiet.com.my credit: #Tastefully Simple    edit

Ebook Percuma

diet made easy