Category Archives

Archive of posts published in the category: Tips
Dec
19

Jenis Makanan Yang Tinggi Kandungan Gula Tanpa Kita Sedari

Jangan ingat apabila label makanan tu ada tulis “sugar free” bermaksud ia bebas dari gula sepenuhnya. Actually, makanan tu sendiri dah ada gula dalamnya. Tu yang ada jenis makanan yang kita kena jaga jumlah pengambilannya. So ni Kak Ziana nak citer kat anda…

Dec
19

Etika Wajib Semasa Anda Bersenam Di Gym Awam.

Gimnasium di kawasan rumah anda memang adalah tempat yang popular untuk workout. Bila kita tengok semua orang dalam gym tu bersukan dan bersenam untuk menjaga kesihatan diri, kita sendiri automatik berasa bersemangat untuk workout. Tapi anda kena tahu, gym tu tempat awam. So…

Dec
18

Jom Kenali Jenis Makanan Untuk Kuatkan Sendi Anda

Sendi kita ni makin meningkat umur, makin lemah. So kita kena lah tahu cara untuk kekalkan kekuatan sendi supaya kita mudah nak bergerak,mudah nak beribadat dan mudah untuk kita beraktiviti sampai kita tua nanti. So ni lah Kak Ziana nak citer sikit, 5…

Dec
18

5 Regangan Ringkas Ini Boleh Membuatkan Badan Anda Kembali Segar.

Kalau dah seharian bekerja, duduk aje kat opis tu, secara tak langsung badan kita akan terasa penat dan lesu. Ni disebabkan postur badan kita yang tidak natural. Tapi dah dekat opis, takkan kita nak baring pulak kan? Haha. So bila anda semua dah…

Dec
18

Minuman Sihat Untuk Kekal Segar Selepas Bersenam.

Bersenam dan bersukan akan menyebabkan badan kita berpeluh dan kehilangan banyak cecair. Apabila badan kita tak cukup air, benda pertama ayng akan kita rasa mestilah dahaga. Tetapi anda mesti risau takut terminum air berkalori tinggi kan? Yela dah workout penat-penat, takkan nak ganti…

Nov
27

Makanan Organik Untuk Kulit Sihat Dan Cantik

Hehe ramai dah tegur Kak Ziana pasal kulit kita ni. Kadang-kadang tu naik segan jugak bila ada abang-abang hensem dok jeling dan kenyit mata. Nasib baik iman kita ni kuat hahaha. On a serious note, memang dah lama Kak Ziana amalkan pemakanan sihat…

Nov
27

Dosa Dalam Senaman Yang Mengakibatkan Berat Badan Tak Turun-Turun.

Kaka Ziana tahu ramai yang kawan-kawan kat luar sana kalau disuruh untuk kuruskan badan, benda pertama yang akan terlintas dekat fikiran mereka mesti BERSENAM. Yes memang betul, bersenam memang merupakan salah satu langakah yang penting untuk kita mendapatkan bentuk dan berat badan yang…

Nov
27

Kebaikan Kurma Yang Ramai Masih Tak Tahu.

Buah kurma merupakan buah yang banyak terdapat di negara Timur Tengah. Keadaan iklim di sana yang kering, membolehkan pokok kurma membesar dan berbuah dengan suburnya. Kita kat sini memang disarankan untuk mengambil kurma dalam diet kita sebab khasiatnya yang pelbagai. Tapi, anda tahu…

Nov
24

Kelebihan Bersenam Yang Sering Kita Lupa

Semua orang tahu kalau nak menjalani gaya hidup yang sihat, bersenam mesti ada dalam rutin harian. Namun bukan semua orang rajin nak pergi bersenam. Orang yang malas bersenam ni macam-macam alasan dia. Yang paling popular alasannya isalah TIADA MASA dan PENAT. Buat pengetahu…

Nov
24

Apa Kebaikan Air Detox Ni Sampai Kita Boleh Kurus?

  Sekarang ni memang trending kalau nak kurus dengan cepat, minum je air detox. Yup memang betul, air detox ni memang banyak membantu dalam menyingkirkan banyak benda tak elok dalam badan kita. Plus dengan pelbagai jeins air detox yang sedap-sedap yang anda boleh…

Ebook Percuma

diet made easy