Category Archives

Archive of posts published in the category: Recipe
Jun
20

Resepi Ayam Masak Merah Simple dan Sedap

Bulan puasa ni memang macam-macam yang aku teringin nak makan… aku pulak jenis yang malas nak singgah bazar..kalau balik kerja tu, memang akan terus balik rumah.. lambat macam mana pun aku akan tetap masak…sebab hubby jenis suka makan kat rumah..pastu, nak aku masak..…

Jun
20

Roti Jala Lembut

Jom tengok resepi jika ada yang mahu mencuba resepi roti jala yang sangat lembut ini. Memang banyak resepi roti jala tapi setakat ini, kami masih setia dengan resepi di bawah ini… Jangan Lupa FOLLOW , LIKE & SHARE!!!! http://www.ezdiet.com.my/blog/ https://www.instagram.com/ezdiet www.ezdiet.com.my www.eznutritions.com credit…

Jun
20

Resepi Ikan Bakar Mudah Dan Cepat Namun Sedap

Resepi ikan bakar ni saya dah buat sendiri. Memang sedap. Saya bukannya pandai masak mana. Jadi kita selalu guna resepi yang simple simple je dan cepat. Cepat tu paling utama tau bagi saya. Sebab saya kejar masa hehe   At least kalau anak…

Jun
16

UDANG MASAK SAMBAL TERBAEK

Jangan Lupa FOLLOW , LIKE & SHARE!!!! http://www.ezdiet.com.my/blog/ https://www.instagram.com/ezdiet www.ezdiet.com.my www.eznutritions.com credit : COOKINGPANDA    edit

Jun
9

Savory Beef & Rice Skillet

Jangan Lupa FOLLOW , LIKE & SHARE!!!! http://www.ezdiet.com.my/blog/ https://www.instagram.com/ezdiet www.ezdiet.com.my www.eznutritions.com credit : tastefully simple  edit

Jun
8

5 Tips Kekal Sihat Di Bulan Ramadhan

 Saban tahun, umat Islam di seluruh dunia terus menunaikan ibadah puasa dengan menghidupkan malam harinya sepanjang 30 hari di bulan Ramadhan. Dengan berlapar di siang hari, kita amat dituntut untuk bersahur sebelum terbit fajar dan berbuka sebaik terbenamnya matahari. Berpuasa jika dilakukan dengan…

Jun
8

Tips Pemakanan Sihat Di Bulan Ramadhan

Salam para pembaca, Esok kita telah pun mula berpuasa. Walaupun ketika berpuasa kesihatan kita masih dapat dikekalkan dengan pengambilan diet yang seimbang dan mencukupi semasa sahur dan berbuka mengikut keperluan walau pun semasa dalam bulan ramadhan. Di sini saya ingin berkongsi beberapa tips…

Jun
8

Makanan Berkhasiat Untuk Kekal Bertenaga Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Insya Allah dalam 3 hari lagi kita akan menyambut kedatangan bulan Ramadhan. Alhamdulillah, saya sudah mula berpuasa beberapa hari ini kerana masih ada berbaki beberapa hari lagi puasa yang perlu saya ganti. Bagus juga kerana saya sudah menyiapkan diri saya…

Jun
7

Ikan Pari Bakar Meleleh Air liuq Ampa Semua

Cara-cara Menyediakan 1.Panaskan minyak, tumis bahan kisar hingga naik minyak. 2.Gaul rata jgn sampai hangus. masukkan garam & perasa. 3.Bila dah garing , angkat & ketepikan. 4.Alas daun pisang diatas dulang pembakar . letak sedikit sambal kemudian letak ikan, letakkan sambal ke atas…

Jun
6

Cara Memasak Salad Udang Yang Simple

Kandungan Nutrisi Udang Nilai proteinnya dikategorikan ‘complete protein’ karena kadar asam amino yang tinggi, berprofil lengkap dan sekitar 85-95 % mudah dicerna oleh tubuh. 100 gram udang mentah mengandung 20,3 gram protein atau cukup untuk memenuhi keperluan protein harian sebanyak 41 %. Profil…

Ebook Percuma

diet made easy