Image result for fat burning tasty food

Mengurangkan berat badan bukan proses yang cepat atau mudah, tetapi beberapa cara diet sederhana boleh menjadi bantuan yang besar di sepanjang perjalanan diet anda. Kegemaran kami di Ez Det? Kami makan banyak protein, serat, dan karbohidrat yang sihat, yang akan meningkatkan metabolisme anda dan membuat anda merasa kenyang sepanjang hari.

Jika anda tak pasti bagaimana untuk mengolah bahan-bahan pembakar kalori ini ke menu harian anda, mulakan dengan resipi ini. Semua resepi ini mengandungi sekurang-kurangnya satu superfood yang boleh membantu mengurangkan berat badan, dan, yang terbaik, mereka boleh dibuat dalam 30 minit atau kurang!

 

 

Hidangan No. 1 : Broccoli & Feta Omelet dengan Roti Toast

Image result for Broccoli & Feta Omelet with Toast

Resipi sarapan pagi yang mudah ini, yang hanya mengambil masa 15 minit untuk disediakan, akan membuatkan anda merasa kenyang dan bertenaga.

Brokoli menyediakan serat pengisian (dan hanya 30 kalori setiap hidangan), sementara telur yang dimakan protein akan membataskan nafsu makan dan akan membantu menghindari keinginan makan lewat pagi.

 

Hidangan No. 2 : Spiced Green Tea Smoothie

Image result for Spiced Green Tea Smoothie

Teh hijau adalah salah satu makanan yang membakar lemak tinggi, hasil daripada kompaun yang meningkatkan metabolisme yang dikenali sebagai EGCG. Dalam satu kajian, minum empat cawan teh hijau sehari membantu orang mengurangkan lebih daripada 5 Kilogram dalam lapan minggu!

Smoothie ini sempurna jika anda bosan menghirup teh hijau yang panas. Dipenihu dengan rasa rempah-rempah cereenne, lemon, dan madu , ia memberikan semua manfaat pemakanan teh hijau dan akan mengisi perut anda.

 

Hidangan No. 3 : Chocolate-Dipped Banana Bites

Image result for Chocolate-Dipped Banana Bites

Masih ada pencuci mulut yang sihat! Coklat Pisang Celup ini adalah pencuci mulut yang lebih mudah daripada pai. Anda hanya perlukan pisau dan microwave! Makanan ini kaya dengan “resistant starch”, sejenis karbohidrat yang sihat yang membantu anda membakar kalori dan mengurangkan nafsu makan.

Sebagai bonus tambahan, coklat semi-sweet juga mengandungi lemak yang sihat untuk meningkatkan lagi metabolisme badan anda.

 

Hidangan No. 4 : Banana & Almond Butter Toast

Image result for Banana & Almond Butter Toast

Ini pilihan sarapan yang mudah namun lazat yang menawarkan tidak kurang daripada tiga makanan terbaik untuk dimakan untuk sarapan pagi. Pisang dan roti whole-meal mengandungi “resistant strach” yang membantu meningkatkan metabolisme, sementara mentega almond menambah protein untuk badan kita.

Satu serving mengandungi hanya 280 kalori, tetapi ia dijamin untuk memastikan anda kenyang sehingga ke waktu makan tengah hari.

 

Hidangan No. 5 : Grill Chicken Cutlet

Image result for Grill Chicken Cutlet 

Anda boleh membakar sehingga ekstra 300 kalori setiap hari hanya dengan memakan makanan yang betul. Ayam grill ini membakar lemak dan kalori, membantu anda mengecil lebih cepat. Plus, hanya memerlukan masa lebih kurang 5 minit dengan bahan dan alatan yang betul.

 

Hidangan No. 6 : BBQ Chicken Burger

Image result for BBQ Chicken Burger

Burger adalah cara baru yang lazat untuk memotong pengambilan daging lembu dan memakan lebih banyak ayam, sumber protein yang sangat baik dan makanan berat badan kegemaran Jillian Michaels, jurulatih Biggest Loser.

“Protein bersih membantu anda kenyang untuk lebih lama,” kata Michaels kepada kami. “Ia mempunyai asid amino yang merupakan blok untuk pertumbuhan otot badan.”

 

Hidangan No. 7 : Pasta & Salmon

Image result for pasta & salmon

Hidangan yang boleh disediakan bawah 30 minit ini menawarkan zat-zat bahan-bahan yang berkhasiat dan metabolisme dalam sebuah mangkuk serving. Salmon dan avocado mengandungi lemak yang sihat, manakala pasta dan sayuran mengandungi serat yang tinggi.

Asparagus pula mempunyai pelbagai vitamin dan mineral penting, termasuk vitamin A dan C, folat, dan besi.