Perut buncit? Sudah cuba untuk diet makanan tapi tak dapat perut yang rata? rilekk n tengok apa yang ada di bawah. nescaya, tak mustahil unutk korang dapat bentuk perut macam gambar kat atas ni.

# Jogging

 

Sebagai pemanasan, kamu mestilah lari-lari kecil di tempat atau sekeliling sekitar rumahmu. Lakukan gerakan ini selama 2 minit tanpa rehat.

 

# Plank

Image result for planking gif

Lakukan gerakan ini selama 30 kali tanpa rehat. Kemudian 15 saat untuk rehat. Dilanjutkan lagi dengan gerakan yang sama selama 30 kali.

 

# High Knee

Gerakan ini mungkin dilihat mudah tapi kalau dilakukan dengan benar, bukan hanya bahagian otot perut saja yang dilatih, tapi juga otot paha. Lakukan gerakan ini dengan cepat selama 20 kali. Kemudian 10 kali lakukan dengan perlahan.

 

# Bicycle

Gerakan ini terlalu penat untuk dibandingkan dengan plank atau high knee. Lakukan selama 60 kali tanpa rehat. Lakukan dengan betul dan tepat agar lemak di perut cepat terbakar.

 

# Double Leg Lift

Gerakan ini sangat cepat untuk mengecilkan perut yang buncit kerana gerakan ini menyebabkan perut bahagian atas dan bawah terbakar secara bersamaan

 

Kepada semua yang cuba jangan lupa like n share blog ini hokayyy,