Monthly Archives: December 2017

Archive of posts published in the specified Month

Dec
28

4 Kesan Kekurangan Kolagen Dalam Tubuh Badan.

Kak Ziana tahu, ramai still tertanya apa sebenarnya kebaikan kolagen ni. Banyak produk kolagen yang dijual di pasaran tapi masih ramai yang tertanya, apa fungsi kolagen ni kan? Ramai yang hanya dimomokkan yang kolagen ni lah yang membuatkan kulit anda semua putih, Lagi…

Dec
28

Kebaikan Fat Burner Yang Anda Semua Kena Tahu

Fat burner ni actually makanan tambahan atau supplement untuk orang yang mengalami masalah berat badan. Akak dan kawan akak ambil fat burner ni untuk tolong badan kitorang membakar lemak dengan lebih cepat dan efisien. Semua benda jika di ambil dengan kuantiti yang banyak,…

Dec
28

Antara Sebab Anda Waktu Muda-Muda Lagi Dah Boroi

Obesiti ataupun berat berlebihan yang melampau, memang macam benda yang biasa dekat Malaysia ni. Orang kata, biasa dah lepas kawin baru lah badan-badan sekalian ni akan naik. Masalahnya, sekarang ni orang tak kawin lagi pun dah overweight. Patutnya time muda-mudi ni lah nak…

Dec
19

Tips Mudah Untuk Kecantikan Rambut, Mahkota Wanita Sepanjang Zaman

Rambut ni memang menjadi simbol kebanggan semua wanita. Even yang bertudung pun, mesti mereka idamkan rambut yang sihat, hitam bersinar. Tapi anda tahu atau tidak, caranya tanpa perlu berbelanja ratusan ribu ringgit? Haaa ni Kak Ziana nak citer la, sikit tips dari kawan…

Dec
19

Jenis Makanan Yang Tinggi Kandungan Gula Tanpa Kita Sedari

Jangan ingat apabila label makanan tu ada tulis “sugar free” bermaksud ia bebas dari gula sepenuhnya. Actually, makanan tu sendiri dah ada gula dalamnya. Tu yang ada jenis makanan yang kita kena jaga jumlah pengambilannya. So ni Kak Ziana nak citer kat anda…

Dec
19

Etika Wajib Semasa Anda Bersenam Di Gym Awam.

Gimnasium di kawasan rumah anda memang adalah tempat yang popular untuk workout. Bila kita tengok semua orang dalam gym tu bersukan dan bersenam untuk menjaga kesihatan diri, kita sendiri automatik berasa bersemangat untuk workout. Tapi anda kena tahu, gym tu tempat awam. So…

Dec
18

Jom Kenali Jenis Makanan Untuk Kuatkan Sendi Anda

Sendi kita ni makin meningkat umur, makin lemah. So kita kena lah tahu cara untuk kekalkan kekuatan sendi supaya kita mudah nak bergerak,mudah nak beribadat dan mudah untuk kita beraktiviti sampai kita tua nanti. So ni lah Kak Ziana nak citer sikit, 5…

Dec
18

5 Regangan Ringkas Ini Boleh Membuatkan Badan Anda Kembali Segar.

Kalau dah seharian bekerja, duduk aje kat opis tu, secara tak langsung badan kita akan terasa penat dan lesu. Ni disebabkan postur badan kita yang tidak natural. Tapi dah dekat opis, takkan kita nak baring pulak kan? Haha. So bila anda semua dah…

Dec
18

Minuman Sihat Untuk Kekal Segar Selepas Bersenam.

Bersenam dan bersukan akan menyebabkan badan kita berpeluh dan kehilangan banyak cecair. Apabila badan kita tak cukup air, benda pertama ayng akan kita rasa mestilah dahaga. Tetapi anda mesti risau takut terminum air berkalori tinggi kan? Yela dah workout penat-penat, takkan nak ganti…

Ebook Percuma

You Tube

diet made easy

A healthy lifestyle starts from the kitchen. With ez diet, we allow you the opportunity to experience the fusion of taste and nutrition from our kitchen, delivered to your home! Our meals are designed by our nutritionists, prepared and cooked by professional ez chefs to suit your weight loss diet program. Lose weight with The Special Weight Loss Program, designed and calculated for quick noticable changes or The Executive Meal Plan, By professionals, for professionals designed for healthy eating in the office. We also have the Daily Plan to cater for your daily dieting needs! Lose weight the fun and easy way! Diet made easy with ez Diet.