Monthly Archives: November 2017

Archive of posts published in the specified Month

Nov
27

Makanan Organik Untuk Kulit Sihat Dan Cantik

Hehe ramai dah tegur Kak Ziana pasal kulit kita ni. Kadang-kadang tu naik segan jugak bila ada abang-abang hensem dok jeling dan kenyit mata. Nasib baik iman kita ni kuat hahaha. On a serious note, memang dah lama Kak Ziana amalkan pemakanan sihat…

Nov
27

Dosa Dalam Senaman Yang Mengakibatkan Berat Badan Tak Turun-Turun.

Kaka Ziana tahu ramai yang kawan-kawan kat luar sana kalau disuruh untuk kuruskan badan, benda pertama yang akan terlintas dekat fikiran mereka mesti BERSENAM. Yes memang betul, bersenam memang merupakan salah satu langakah yang penting untuk kita mendapatkan bentuk dan berat badan yang…

Nov
27

Kebaikan Kurma Yang Ramai Masih Tak Tahu.

Buah kurma merupakan buah yang banyak terdapat di negara Timur Tengah. Keadaan iklim di sana yang kering, membolehkan pokok kurma membesar dan berbuah dengan suburnya. Kita kat sini memang disarankan untuk mengambil kurma dalam diet kita sebab khasiatnya yang pelbagai. Tapi, anda tahu…

Nov
24

Kelebihan Bersenam Yang Sering Kita Lupa

Semua orang tahu kalau nak menjalani gaya hidup yang sihat, bersenam mesti ada dalam rutin harian. Namun bukan semua orang rajin nak pergi bersenam. Orang yang malas bersenam ni macam-macam alasan dia. Yang paling popular alasannya isalah TIADA MASA dan PENAT. Buat pengetahu…

Nov
24

7 Bahan Ajaib Dalam Kolagen Untuk Kecantikan Semualjadi Kulit Anda

Pengambilan kolagen untuk kita yang semakin meningkat usia ni memang penting. Penghasilan kolagen dalam badan akan semakin berkurang di kala usia kita makin bertambah. Itu sebab, kulit kita makin lama akan kelihatan makin berusia dan makin tidak berseri. Tapi anda tahu ke apa…

Nov
24

Apa Kebaikan Air Detox Ni Sampai Kita Boleh Kurus?

  Sekarang ni memang trending kalau nak kurus dengan cepat, minum je air detox. Yup memang betul, air detox ni memang banyak membantu dalam menyingkirkan banyak benda tak elok dalam badan kita. Plus dengan pelbagai jeins air detox yang sedap-sedap yang anda boleh…

Nov
16

5 Masker Wajah Semulajadi Yang Boleh Dibuat Dengan Mudah.

Kecantikan kulit muka memang penting bagi semua orang. Yela, siape nak muka berminyak, muka berbintik-bintik ni lagi-lagi bila berjumpa dengan orang. Tu sebab ramai pilih untuk pakai topeng masker kulit pada waktu malam so bila bangun pagi, muka pun dah bersih dan segar.…

Nov
16

Teknik Kembangkan Bicep Dengan Berkesan

Otot lengan memang antara otot yang paling kerap kawan-kawan Kak Ziana buat. Yela bila dah pegi gym, mesti nak muscle lengan macam Popeye kann. So kali ni akak nak tunjuk rutin senaman for Bicep pula. Moga bermanfaat.     1.Straight Bar Curl: 20…

Nov
15

Jenis Makanan Tinggi Kandungan Gula Tanpa Kita Sedari

Jangan ingat apabila makanan tu ada tulis “sugar free” bermaksud ia bebas dari gula sepenuhnya. Actually, makanan tu sendiri dah ada gula dalamnya. Tu yang ada makanan kita kena jaga jumlah pengambilannya. So ni Kak Ziana nak citer kat anda, 5 MAKANAN YANG…

Nov
15

Petua Mudah Hilangkan Rasa Gatal Kulit Kepala Anda

Mempunyai kulit kepala yang sihat memang penting bagi wanita, mahupun lelaki. Cuba anda bayangkan kalau rambut tu dah flawless, panjang ikal mayang tapi jumpa orang tu, tak henti-henti kita garu kepala yang gatal tu. Nanti tak pasal-pasal ade ‘bald spot’ kat kepala anda…

Ebook Percuma

You Tube

diet made easy

A healthy lifestyle starts from the kitchen. With ez diet, we allow you the opportunity to experience the fusion of taste and nutrition from our kitchen, delivered to your home! Our meals are designed by our nutritionists, prepared and cooked by professional ez chefs to suit your weight loss diet program. Lose weight with The Special Weight Loss Program, designed and calculated for quick noticable changes or The Executive Meal Plan, By professionals, for professionals designed for healthy eating in the office. We also have the Daily Plan to cater for your daily dieting needs! Lose weight the fun and easy way! Diet made easy with ez Diet.