Monthly Archives: September 2017

Archive of posts published in the specified Month

Sep
28

Menghadapi Masalah Kulit Kering? 8 Petua Merawat Kulit Kering Anda

Perubahan cuaca dan kurang minum air merupakan dua faktor utama kepada masalah kulit kering. Selain itu kesilapan memilih produk kecantikan yang tidak bersesuaian dengan kulit juga boleh menjadi penyebab kepada masalah ini. Ramai yang beranggapan masalah kulit kering ini boleh diatasi dengan hanya menyapu pelembab…

Sep
28

4 Bahaya Makan Terlalu Kenyang

Berapa kali yuolls makan berlebihan hingga rasa perut tu sangat penuh? Tabiat makan seperti ini boleh membahayakan kesihatan yuolls, terutamanya jika makanan yang korang makan tu adalah makanan segera atau makanan yang diproses dengan cara yang kurang sihat sehingga hilang nutrien semula jadi.…

Sep
28

Kesan Sampingan Memakai Pemberat Buku Lali (Ankle Weights)

Dengan berat dari 3 hingga 20 paun, memakai ‘Ankle Weights’ di pergelangan kaki menyebabkan lebih banyak rintangan untuk otot badan kita untuk bekerja. Walaupun ada kesan sampingan positifnya terhadap kekuatan otot, berat tambahan juga dikaitkan dengan kecederaan fizikal. Sebelum yuolls beli dan melabur…

Sep
21

5 Jenis Ikan Yang Baik Untuk Diet Anda

Kalau time diet ni, memang ramai “pakar” pemakanan akan suggest tuolls untuk makan ayam rebus especially dada ayam tu. Tapi kalau dah hari-hari makan ayam, kak Ziana pon nak termuntah kan. So alternatif protein yang lain ialah IKAN. Tapi yuolls ni jangan ingat…

Sep
21

5 Kaedah Menghalang Peha Selalu Bergesel

Masalah am bagi wanita di Malaysia ni adalah saiz peha yang semakin mengembang walaupun dah di suruh berhenti mengembang. banyak faktor yang menyumbang kepada pembesaran bahagian peha yuolls ni, antaranya seperti pemakanan, genetik ataupun gaya hidup yuolls. Tapi kak Ziana percaya, ramai antara…

Sep
21

5 SEBAB GIGI ANDA KELIHATAN KUNING

Oral Health ataupun kesihatan mulut sering dikaitkan dengan gigi. Ya betul sebab apabila seseorang itu senyum atau bercakap, gigi merupakan anggota pertama yang orang akan nampak. Bagaimana rupa pun sesorang tu, beliau akan nampak cantik / comel / cute apabila gigi dia tu…

Sep
18

5 Dosa Besar Yang Mungkin Anda Lakukan Ketika Berlari / Jogging

Lari adalah sukan yang paling popular dipilih orang ramai. Selain berkesan, kosnya juga adalah yang paling minimum. Hanya perlu bermodalkan kasut training yang sesuai. yuolls dah boleh mula untuk berlari. Sayangnya, ada beberapa kesalahan yang sering dilakukan tanpa kita sedar ketika berlari. So…

Sep
18

8 JENIS BUAH SEDAP UNTUK MEMBANTU KURUSKAN BADAN ANDA.

  Buah- buahan ni merupakan pemanis semulajadi yang boleh kita ambil sebagai pengganti gula proses yang kita dok makan tu. Ada macam-macam buah ada kat dunia ni dan semua jenis buah ni mempunyai manfaat dan kebaikan tersendiri untuk kita nikmati. Antara vitamin yang…

Sep
8

Checklist Untuk Mendapatkan Berat yang Sihat

  Dengan jumlah liputan media yang kini banyak mengenai obesiti, berat badan, dan kesihatan, mudah bagi orang ramai untuk merasa risau tentang berat badan. Tetapi, ada langkah mudah yang boleh anda ambil untuk membantu menjaga berat badan dalam mengurangkan risiko mengalami penyakit kronik.…

Sep
8

Homemade Peach Ice Cream (Tidak Ditambah Gula) Dengan 2 Bahan Sahaja

Pic dan ais krim: kedua-dua pencuci mulut pada musim panas yang mempunyai rasa lazat tersendiri. Apabila dipadankan bersama, fuhh memang terbaik rasanya. Sukar untuk mempercayai resipi aiskrim peach buatan sendiri mengandungi hanya dua bahan, atau sesuatu yang sangat beraroma boleh menjadi pencuci mulut…

Ebook Percuma

You Tube

diet made easy

A healthy lifestyle starts from the kitchen. With ez diet, we allow you the opportunity to experience the fusion of taste and nutrition from our kitchen, delivered to your home! Our meals are designed by our nutritionists, prepared and cooked by professional ez chefs to suit your weight loss diet program. Lose weight with The Special Weight Loss Program, designed and calculated for quick noticable changes or The Executive Meal Plan, By professionals, for professionals designed for healthy eating in the office. We also have the Daily Plan to cater for your daily dieting needs! Lose weight the fun and easy way! Diet made easy with ez Diet.