Monthly Archives: June 2017

Archive of posts published in the specified Month

Jun
22

8 Diet Cara Saya Turun 5kg Sebulan Tanpa Berlapar

“aku diet ni tak boleh makan tengahari dengan kau” , pernah ke dengar ayat ini bila kita ajak kawan makan tengahari bersama waktu lunch. Perkataan diet, nak kurus , aku dah gemuk memang sinonim kan , tapi sedarkan mereka yang nak kurus ini…

Jun
22

Nak Kurus Kena Disiplin! – Nekad Kurus & Berjaya Turun 40 Kg Dalam Masa 2 Bulan. Bagaimana?

GAYA HIDUP Kegemukan seringkali dikaitkan dengan pelbagai penyakit yang boleh mengganggu aktiviti seharian. Orang yang mempunyai berat badan yang berlebihan akan mudah terdedah dengan penyakit seperti diabetes, kolesterol tinggi, serangan jantung dan sebagainya. Namun, menguruskan badan bukan satu perkara yang mudah. Ramai yang…

Jun
22

5 Tips Diet Hari Raya

Diet di hari raya? Makanan dan minuman yang diambil semasa hari raya kebiasaannya mengandungi kandungan lemak, gula, dan kalori yang tinggi. Ikutilah tips diet berikut untuk elak dari tambah berat badan pada bulan syawal. Aidilfitri bakal sudah menjelang setelah beberapa hari. Selepas sebulan…

Jun
22

Kurus dengan Puasa

Adakah puasa sunat, wajib, qadha, ramadhan dan lain-lain boleh menguruskan badan? Jawapannya senang : Ya. Berdasarkan ebooks kevinzahri yang aku pulun, sememangnya puasa berpotensi menurunkan berat badan. Kebanyakan orang hampir 90% akan turun berat badan sewaktu bulan ramadhan. Aku mengakui perkara ini kerana…

Jun
21

8 Tanda Malam Lailatul Qadar yang Menakjubkan

MALAM LAILATUL QADAR – Lailatur Qadar atau biasa disebut pula sebagai “malam seribu bulan” adalah satu malam yang sangat istimewa di bulan Ramadhan. Orang yang berpuasa di bulan Ramadhan sangat mendambakan bisa mendapatkan malam ini. Sebab malam Lailatur Qadar punya banyak keutamaan dan…

Jun
20

Rendang Tok

Saya nak kongsi resepi Rendang Tok, rendang warisan negeri Perak, dan mak mentua saya sangatlah pakar buat Rendang Tok ni. Actually semua jenis rendang yang mak mentua buat sedap. Pernah sekali saya google resepi rendang tok ni di internet, saya tengok kaedah penyediaan…

Jun
20

Resipi Kebab Meletup

Asik2 mkn nasi..mee jemu jugak kan ape kata ubah selera skit..hahahaha apa kata rini kita msk kebab pulak…sng nk mmpus miahahaha ari sabtu lepas dah merempit ke giant tambah bhn2 nak wat kebab resepi ni aku main hentam jek..tiap kali kalo beli kebab…

Jun
20

Resepi Ayam Masak Merah Simple dan Sedap

Bulan puasa ni memang macam-macam yang aku teringin nak makan… aku pulak jenis yang malas nak singgah bazar..kalau balik kerja tu, memang akan terus balik rumah.. lambat macam mana pun aku akan tetap masak…sebab hubby jenis suka makan kat rumah..pastu, nak aku masak..…

Jun
20

Roti Jala Lembut

Jom tengok resepi jika ada yang mahu mencuba resepi roti jala yang sangat lembut ini. Memang banyak resepi roti jala tapi setakat ini, kami masih setia dengan resepi di bawah ini… Jangan Lupa FOLLOW , LIKE & SHARE!!!! http://www.ezdiet.com.my/blog/ https://www.instagram.com/ezdiet www.ezdiet.com.my www.eznutritions.com credit…

Jun
20

Resepi Ikan Bakar Mudah Dan Cepat Namun Sedap

Resepi ikan bakar ni saya dah buat sendiri. Memang sedap. Saya bukannya pandai masak mana. Jadi kita selalu guna resepi yang simple simple je dan cepat. Cepat tu paling utama tau bagi saya. Sebab saya kejar masa hehe   At least kalau anak…

Ebook Percuma

You Tube

diet made easy

A healthy lifestyle starts from the kitchen. With ez diet, we allow you the opportunity to experience the fusion of taste and nutrition from our kitchen, delivered to your home! Our meals are designed by our nutritionists, prepared and cooked by professional ez chefs to suit your weight loss diet program. Lose weight with The Special Weight Loss Program, designed and calculated for quick noticable changes or The Executive Meal Plan, By professionals, for professionals designed for healthy eating in the office. We also have the Daily Plan to cater for your daily dieting needs! Lose weight the fun and easy way! Diet made easy with ez Diet.