Jan
17

Kelebihan Lain Bagi Wanita Berambut Panjang.

Rambut panjang ni selain kelihatan cantik, banyak kelebihan yang lain juga. Yela sebagai wanita, siapa taknak rambut panjang dan sihat kan? Bukan saja-saja nak rambut cantik ni. Kak Ziana nak citer sikit kelebihan bagi memiliki rambut panjang dan lebat. Bagi yang bertudung pun…

Jan
17

Senaman Mudah Menggunakan Dumbell

Dumbell ni anda semua boleh dapat dekat gym. Dekat pasaraya besar pon biasanya jual. Sebab ia merupakan alatan senaman yang sangat basic, ianya memang mudah didapati. Tapi bukan semua orang tahu cara nak pakai dumbell secara efektif. So kali ni kami nak ajar…

Jan
17

Khasiat Paprika Untuk Kesihatan

Paprika ni berasaskan serbuk cili benggala kering dan sangat popular untuk kawan-kawan kita yang tengah berdiet. Tabur aje atas kepingan dada ayam, atas fillet ikan atau atas mana-mana protein kegemaran anda semua, mesti sedap. So ni Kak Ziana nak share kebaikan serbuk paprika…

Jan
5

Bahan Semulajadi Yang Terbaik Untuk Dijadikan Perapi Rambut

Rambut memang anggota yang paling kaum wanita sayang. Kalau boleh, segala jenis produk kecantikan rambut nak dibeli dan dipakai semata-mata untuk rambut yang anggun menawan. Tapi anda semua tahu ke kalau setakat syampu rambut, tak cukup untuk kekalkan kecantikan rambut? So ni Kak…

Jan
5

Workout Otot Yang Awesome Untuk Kaum Wanita

Jom kita ajar sikit laki-laki yang tak reti nak respect kita as perempuan. Diorang ingat wanita ni lemah gemalai longlai aje ke. So ni Kak Ziana nak ajar sikit 5 senaman awesome untuk KUATKAN OTOT BAHU kita ye geng. Jom buat!    …

Jan
5

5 Petua Terbaik Untuk Anda Memilih Roti Semasa Diet

Dalamk entri kali ini, kami mahu mengajar anda tentang apa yang patut anda semua perlu ambil tahu ketika memilih roti sewaktu anda semua dalam program diet. Anda nak diet, kenalah ade ilmu ye rakan-rakan.     1.Tinggi serat Pertama, serat. Roti gandum penuh…

Dec
28

4 Kesan Kekurangan Kolagen Dalam Tubuh Badan.

Kak Ziana tahu, ramai still tertanya apa sebenarnya kebaikan kolagen ni. Banyak produk kolagen yang dijual di pasaran tapi masih ramai yang tertanya, apa fungsi kolagen ni kan? Ramai yang hanya dimomokkan yang kolagen ni lah yang membuatkan kulit anda semua putih, Lagi…

Dec
28

Kebaikan Fat Burner Yang Anda Semua Kena Tahu

Fat burner ni actually makanan tambahan atau supplement untuk orang yang mengalami masalah berat badan. Akak dan kawan akak ambil fat burner ni untuk tolong badan kitorang membakar lemak dengan lebih cepat dan efisien. Semua benda jika di ambil dengan kuantiti yang banyak,…

Dec
28

Antara Sebab Anda Waktu Muda-Muda Lagi Dah Boroi

Obesiti ataupun berat berlebihan yang melampau, memang macam benda yang biasa dekat Malaysia ni. Orang kata, biasa dah lepas kawin baru lah badan-badan sekalian ni akan naik. Masalahnya, sekarang ni orang tak kawin lagi pun dah overweight. Patutnya time muda-mudi ni lah nak…

Dec
19

Tips Mudah Untuk Kecantikan Rambut, Mahkota Wanita Sepanjang Zaman

Rambut ni memang menjadi simbol kebanggan semua wanita. Even yang bertudung pun, mesti mereka idamkan rambut yang sihat, hitam bersinar. Tapi anda tahu atau tidak, caranya tanpa perlu berbelanja ratusan ribu ringgit? Haaa ni Kak Ziana nak citer la, sikit tips dari kawan…

Ebook Percuma

You Tube

diet made easy

A healthy lifestyle starts from the kitchen. With ez diet, we allow you the opportunity to experience the fusion of taste and nutrition from our kitchen, delivered to your home! Our meals are designed by our nutritionists, prepared and cooked by professional ez chefs to suit your weight loss diet program. Lose weight with The Special Weight Loss Program, designed and calculated for quick noticable changes or The Executive Meal Plan, By professionals, for professionals designed for healthy eating in the office. We also have the Daily Plan to cater for your daily dieting needs! Lose weight the fun and easy way! Diet made easy with ez Diet.